Honlapunkon feltüntetett

árak a webshop-on keresztül történő vásárlás esetén érvényesek.

Személyes megrendelés leadásnál az árak ettől eltérhetnek. 

Cégünk többek között EGYEDI MATRICÁK, FELIRATOK, REKLÁMTÁBLÁK, AUTÓMÁGNESEK, MOLINÓK, HAJÓRENDSZÁMOK

készítésével, JÁRMŰVEK, KIRAKATOK, BÚTOROK és egyéb tárgyak dekorfóliázásával, matricázásával,

valamint KAROSSZÉRIA VÉDŐ és egyéb DEKORÁCIÓS FÓLIÁK eladásával foglalkozik.

Súgó

ragasztási javaslat

2016.01.23 14:27

Ragasztási javaslat:

x

Télen a matricákat nem ajánlatos 12 Celsius alatt ragasztani, mert a fólia nagyon rideggé válhat, és ezáltal berepedhet. Ilyen alacsony hőmérsékleten a ragasztó sem tudja kifejteni a megfelelő hatást és nem tapad megfelelően. Járművek esetében egy fűtött helyre kell vonulni az autóval. Kirakat, tábla, stb estén amennyiben lehetőség van rá, várni kell egy olyan napot, amikor a hőmérséklet az emlitett hőfokot a legjobban megközelíti.

Nyáron, a tűző napon is adódhatnak problémák! Egyik gond amikor a ragasztandó felület (karosszéria, tábla, kirakat, stb..) átforrósodik. Ekkor nagyon gyorsan odatapadhat a matrica a "nem kívánt" helyre, és pozícióban. Ilyenkor mindenképp ajánlott a "vizes" ragasztás, és némi árnyék!

Kellékek:
Virágpermetező (vagy egy műanyag palack - tetején egy kis lukkal), kis műanyag "simító" lap (megteszi egy telefonkártya is,) puha rongy, olló, ragasztószalag.

matricát kétféle képpen lehet felragasztani: szárazon vagy vizesen. A száraz ragasztást csak gyakorlottaknak vagy kisméretű matrica esetén ajánljuk! (menete megegyezik a vizes felragasztással, csak értelemszerűen a vizet kihagyjuk)

A ragasztás menete:
Tisztítsa meg a felületet alaposan, pl. üvegtisztítóval, hogy semmiképpen ne maradjon zsíros, poros vagy szennyezett, mert bármilyen kis szennyeződés kb. 5x nagyobbnak fog látszani a fólián történő történő fénytörés miatt.

matricíát használat előtt erősen simítsa át a hátoldalán: egy műanyag lappal, hogy a ragasztó kifejtse hatását a segédfóliára!

Pozicionálás és rögzítés: illessze a matricát a kívánt helyre. Miután a matricát beállitotta a kívánt helyre és pozícióba, a ragasztószalaggal rögzítse, hogy ne mozduljon el .

Hajtsa fel a matricát ott ahol nem rögzítette a ragasztószalaggal, és húzza le a hátulját egy darabon, majd vágja le ollóval. Vigyázzon, nehogy odaragadjon, mielőtt alaposan be nem vízezte volna a felületet!

Engedje le a matricát a ragasztandó felületre, majd ezután alaposan simítsa átközépről kifelé haladva a simítóval vagy műanyag lappal, hogy az összes vizet kipréselje a matrica és a felület közül.

Most már a matrica egyik fele odaragadt, nem tud elmozdulni!

Húzza le a matrica másik feléről is a hátulját és ott is vizezze be, majd az előzőekhez hasonlóan alaposan simitsa ki a vizet a matrica és a felület közül.

Miután az összes vizet kisimitotta a matrica alól, várjon (hőmérséklettől függően) kb. 30-60 percet és óvatosan húzza le az átlátszó segédfóliát, és az egészet törölje át egy puha ronggyal.

Fólia ragasztás Fólia ragasztás Fólia ragasztás
Fólia ragasztás Fólia ragasztás Fólia ragasztás
Fólia ragasztás Fólia ragasztás Fólia ragasztás

Járműdekoráció esetén 24 óra elteltével lehet a járművet mosni, de kizárólag kézi mosást ajánlunk!

x